Skriv ut denne siden
torsdag, 23 juli 2015 07:09

Aries Cerat Kassandra Mk2 – Ny DAC i referanseklassen.

Skrevet av

 

Aries Cerat lanserer ny DAC i den ekstreme delen av HighEnd-segmentet. 60kg DAC gir begrepet tung HiFI ny betydning.

 


 

Aries Cerat LTD holder til på Cypros, i byen Limasol. Denne produsenten har konsentrert seg om HiFi i HighEnd-segmentet, og har en rekke forsterkere i sortimentet, både integrerte- og separate. Og et fellestrekk for flertallet er at det er rør involvert. Aries Cerat har også en rekke høyttalermodeller, til dels ukonvensjonelle konstruksjoner.

I dag er vi vant til at DACer er små bokser, mye mindre enn HiFi-komponenter flest. Lomme-DAC har blitt et begrep i en bølge som mange produsenter har hoppet på. Aries Cerat har gått den motsatte veien. Kassandra II veier 60kg, og har et kabinett som sprenger de  vanlige rammene for HiFi komponenter med en bredde på rundt 43cm.

 

 

I Kassandra Mk2 har produsenter hatt ambisjoner om å produsere en DAC as «good as it gets», og der det neppe har vært spart på noe. Delta-Sigma DACer er det mest vanlige i dag, men Aries Cerat mener at R2R gir det beste resultatet. Og de har valgt AD1865, en 18 bit R2R-converter. Hele 16 stk – 8 stk. i parallell pr. kanal.

I det analoge trinet er det benyttet trioder. Og hvis du syns triodene på bildet ser usannsynlig små ut, er det feil. Det er kabinettet på Kassandra II som er usannsynlig stort!

Kassandra Mk2 blir også tilgjengelig i en signaturversjon, med forbedret strømforsyning.

 

 

Les mer om Kassandra Mk2 hos Aries Cerat.

Audio Art er oppgitt som norsk importør av Aries Cerat.

 


 

Sist redigert torsdag, 23 juli 2015 07:26
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe