tirsdag, 30 desember 2014 09:09

Devialet PHANTOM – en reell gamechanger?

Skrevet av

Franske Devialet har lansert et nytt produkt som de selv hevder vil endre musikkindustrien. Det dreier seg om Devialet PHANTOM – Implosive Sound Center.

Det kan være fristende å ta alle de påstandene Devialet legger frem i presentasjonen av PHANTOM med en stor klype salt. På en annen side har denne franske produsenten satt seg skikkelig i respekt i HiFi-verden, med sine spesielle HighEnd forsterkere som både ser ut som en million, og som låter uforskammet bra. De har gjort furore i internasjonal HiFi-presse, og som spilte fantastisk på et par Avalon Compas da vi besøkte Renaisance Audio sist høst.

Det som ligger i bunnen av Devialet sine forsterkere er en teknologi de kaller ADH, en kombinasjon av klasse A og klasse D. Denne teknologien er også tatt med over i de nye produktene som lanseres nå, Devialet PHANTOM og Devialet SILVER PHANTOM. Dette er i realiteten kompakte aktive trådløse høyttalere, men Devialet har langt mer eksotiske benevnelser på lur.

Og det har Devaliet gjerne god grunn til også, for det er ingen ting med ytelsesspesifikasjonene som gir assosiasjoner til Sonos Play:1, som undertegnede for øvrig har inne til en revisited test for tiden. En frekvensgang i bassområdet ned til 16Hz +-2dB, SPL på 99 / 105dB for hhv PHANTOM og SILVER PHANTOM, eller effekt på 750W / 3000W. Dette er definitivt ingen typisk trådløs høyttaler.

 

DIALOGPHANTOM får hjelp av SAM (Speaker Active Matching) – en prosessorteknologi til å oppnå de de kaller Heart Bass Implosion (HBI). Det er to dedikerte basselementer i en PHANTOM, og Devialet angir synergien av disse og SAM til å gi muligheten for den ekstreme lyden, som de også hevder har 0 forvrengning og 0 bakgrunnsstøy.

Forskjellen på PHANTOM og SILVER PHANTOM er altså effekten på hhv 750 og 3000 watt, som gir en forskjell på hvor høyt de kan spille. Devialet hevder ellers at lyden er identisk på de to. Det er ellers mulig å spille på mange ulike eksemplar av PHANTOM. Devaliet har en egen enhet som de kaller DIALOG, som holder styr på de ulike enhetene i et multiromoppsett. Dette styres videre av brukeren via en app som de kaller SPARK. Det er ellers mulig å få et spesialkonstruert stativ til Phantom. Også dette har fått et navn – BRANCH.

VI kan ikke fri oss fra å få litt Rolls-Royce assosiasjoner til disse navnene PHANTOM og SILVER PHANTOM, og ser frem til første mulighet for prøvelytt.

Les mer om PHANTOM hos Devialet.

 

Sist redigert tirsdag, 29 september 2020 09:56
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe