fredag, 01 november 2013 10:32

Hifi Messen i Horten 2013 – Del 7 – PM Audio

Skrevet av

I serien med reportasjer frå Hortenmessa har vi kommet frem til PM Audio.

Les mer:

 

PM Audio er en del av grunnfjellet i Norsk HiFi miljø, og har med unntak av 2010 vært en trofast utstiller senere år. I PM AUdio har met rikhodlig sirtiment i sin portefølge, men på årets messe var det noen utvalgte produsenter det var fokusert på. Elektronikkprodusenten Coda var en av disse, der det i tillegg til RIAA-trinnet 06X og den nye forforsterkeren 07X ble spilt på effektforsterkere fra CODA. Som kilde av platespilleren Scheu Diamond sentral. Sammen med en CD-rigg bestående av spilleren Gold Note Koala Universary og DACen DAC 30.


En morsom sak er platerensemaskinen som Paul har en jevn etterspørsel etter:

Men det var likevel noe helt annet som tiltrakk vår største oppmerksomhet. Ikke fordi det er en nyhet, snarere tvert imot fordi det er en klassiker som har vært på markedet i 20 år. Når det er sagt har den stadig vært gjennom en produktutvikling, som gjør at den fremdeles er et spennende produkt alderen til tross. Produktet er selvfølgelig den finske høyttaleren Gradient Revolution. Og det som gjør at den skiller seg fra mengden er at vi har å gjøre med en spiller med bipolare basser. Nei vi snakker ikke om basser som er manisk-depressive, men basser som spiller i to retninger. Og siden denne høyttaleren har en trekantet grunnform, kan du velge hvilken retning du vil at disse bassene skal spille. Dette gir en fleksibel plassering og orientering, som blir ekstra fleksibel ved at du kan rotere toppen hvor diskanten befinner seg, uavhengig av retningen du snur bassene i. Vel ikke helt uavhengig, men i trinn på 120 grader. Primus motor i PM Audio Paul Mortensen hevder at dette trolig er den eneste bopolare konstruksjonen som er konstruert for å stå inntil en vegg, sammen med lillebror Gradient Helsinki. Vi er ikke i stand til å arrestere han i denne påstanden.

Det som uansett er en kjensgjerning er at Gradient Revolution også denne gangen spiller fortreffelig, i likhet med de ander gangene jeg har hørt denne høyttaleren, og det til tross for at det dreier seg om små problematiske messerom.

Se Arve sitt videointervju med Paul Mikkelsen her:

Lest 12434 ganger Sist redigert fredag, 01 november 2013 10:42
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.