torsdag, 04 september 2014 09:02

Pioneer tilbake med universalspillere i den virkelig tunge klassen.

Skrevet av

Pioneer lanserer to nye universalspillere i Toppsjiktet. Vi snakker om BDP-LX58 og BDP-LX88.

Pioneer fremhever at begge de nye modellene de lanserer er verdige etterfølgere av de tidligere absolutte toppmodellene DV-AX10 (2000) og BDP-LX91 (2008). Og med en matchvekt på h.h.v. 9,9 og 13,4 er dette helt klart tung HiFi. Pioneer har lagt mye vekt og resurser på å eliminere vibrasjoner. I BDP-LX88 er også strømforsyningen skjermet fra hoveddelen av spilleren.

Begge modellene er kompatibel med Ultra HD, og har oppskalering. Det er ellers lagt stor vekt på jitterreduksjon, og Pioneer hevder at begge modellene har jitter på et minimalt nivå.

BDP-LX88 er utstyrt med Sabre32 ES9018 DAC chip, og har hele fire DACer pr. kanal når det spilles i stereo. BVDP-LX58 er utstyrt med Sabre32 ES9011 DAC chip.

Begge modellene spiller alle de tre HighRes diskformatene Blu-Ray, SACD og DVD-Audio, og har i tillegg en svært omfattende kompetanselisting på streamingformater. Av HighRes-formatene trekker vi frem FLAC, ALAC, LPCM og AIFF i 24bit/192kHz, og i tillegg kan den spille DSD i 2.8 mHz. Også mulitikanal støttes i formatene FLAC, WAW og DSD.

 

 

Begge spillerne har to sett HDMI-utganger, men dessverre ikke analoge multikanalsutganger. Til gjengjeld har toppmodellen BDP-LX88 både ubalanserte- og balanserte stereoutganger.

Ryktene vil ha det til at BDP-LX58 vil ha en prislapp på ca. 700 Euro, mens flaggskipet BDP-LX88 vil ligge på over det doble – ca.1.500 Euro. De ventes å lande et stykke ut på høsten.

Begge modellene går selvføglelig direkte inn i får forsøksvise komplette oversikt over Universalspillere (krever min. Blu-ray + SACD).

 

Les mer om de nye toppmodellene hos Pioneer

Sist redigert torsdag, 04 september 2014 09:11
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.