Tuesday, 08 September 2020 05:13

LUMINA – nye eksklusive innstegsmodeller fra Sonus Faber

Written by

 

I dag lanserer Sonus Faber en helt ny innstegsserie. Lumina er det latinske ordet for lys, men Sonus Faber har også brutt opp dette ordet i tre elementer - LU for lukseriøs, MI for Minimalisme og NA for naturlig.

Det har vært interessant å følge den utviklingen Sonus Faber har vært gjennom de seneste årene, en utvikling som har vært en bestått av nyskaping samtidig som Sonus Faber sine røtter har blitt godt ivaretatt. På den nye LUMINA-serien er dette tydelig i designet, ved at tradisjonsrik materialbruk for Sonus Faber har fått nytt formuttrykk. Kombinasjonen av ekte treverk og sort skinn produsert på egen fabrikk i Vincenza.

LUMINA-serien er den nye innstegsserien til Sonus Faber, og består av tre modeller - stativhøyttaleren LUMINA I, gulvmodellen LUMINA III og senterhøyttaleren LUMINA Center I.

LUMINA I

Dette er stativmodellen i serien, en høyttaler der diskanten er en D.A.D. (Damped Apex DomeTM) den samme som er brukt i Sonetto-serien med en Kurtmueller hand coated soft silk diaphragm på 29mm.

Mellomtone / bass er en 120mm med membran i en kombinasjon av cellulose masse og andre naturlige fiber.

Delefrekvensen er ved 2000Hz og frekvensrespons er 65 Hz -24.000 Hz. Følsomheten er på moderate 84dB.

Prisen for stativmodellen LUMINA I er kr. 9.990,- pr. par.

LUMINA III

Gulvmodellen er en treveiskonstruksjon, der den samme D.A.D. diskanten som i stativmodellen er kombinert med en 150mm mellomtone og to 150mm basselementer.

Delefrekvensene ligger på henholdsvis 350Hz og 3500Hz, og høyttalerne har en frekvensrespons på 40 Hz -24.000 Hz. Følsomheten til gulvmodellene ligger typisk nok en del høyere, på 89dB.

Prisen for gulvmodellen LUMINA I er kr. 23.990,- pr. par.

LUMINA Center I

Selvforklarende nok er dette senterhøyttaleren i serien. Den har samme diskant som de øvrige to modellene, og har fått to stk. av mellomtone/bassdriveren fra LUMINA I.

LUMINA Center I har samme frekvensrespons som stativmodellen - 65 Hz -24.000 Hz.

Prisen for senterhøyttaleren LUMINA Center I er kr. 7.990,- pr. stk.

Utførelse og levering

Alle modellene leveres i tre ulike finisher, wenge og valnøtt tre-front tilsvarende som for Olympica Nova og med en elegant sort piano finish.

LUMINA skal være leveringsklare i løpet av september.

Sonus Faber importeres til Norge av Mono AS

Les mer om LUMINA hos Sonus Faber

Last modified on Tuesday, 08 September 2020 06:03
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.