Sunday, 14 August 2016 06:33

Sf16 - Sonus Faber satser på UFOer!

Written by

 

Vi merket tendensen allerede da Sonus Faber satset på de ekslusive hodetelefonene Pryma. Og med lanseringen av streaminghøyttaleren Sf16 er det helt åpenbart at denne tradisjonsrike høyttalerprodusenten fra Vicenza utvider horisonten kraftig i sitt produktspekter.

 

 

 

En UFO krysser sine spor

Skulle du ha et snev av tvil om at Sonus Faber Sf16 har et unikt designkonsept før diskantenhetene folder seg ut, blir denne tvilen brutalt føyset til side når de blir eksponert. Men vent – dette designkonseptet har faktisk sine røtter fra en gammel kjenning fra 1980. Den bærende ideen er en kjerne med bassen i midten, flankert av satellitter med høyere frekvenser på armer ut fra bassen. Og poenget er selvfølgelig at det er frekvensene over bassområdet som er retningsbestemt, og som dermed gir grunnlag for et stereoperspektiv.

Men det er ingen tvil om at det er en ekstrem videreutvikling av dette designkonseptet siden 1980. Linjeføringen har ellers sterke assosiasjoner til linjene i SF sitt øvrige produktsortiment, selv om dette også er helt unikt.

Diskantelementene kan landes tett inntil kroppen, eller de kan kjøres helt ut. Begge deler selvfølgelig i rolige, elegante bevegelser. Og skulle du være bekymret for hva som kan skje hvis den yngre garde leker med dette i ubevoktede øyeblikk, er det en klemsikring som passer på fingre som kommer i veien.

Tar vi en nærmere titt på denne konstruksjonen, finner vi et 5-tommers ultralongthrow basselement i senterenheten, mens satellittene har 2 stk 2,5-tommers mellomtoner og 2 stk. ½-tommers diskanter i hver kanal. Det er en samlet forsterkereffekt på 1400 watt i denne enheten, som illustrerer at Sonus Faber tar opp kampen med Devialet Phantom.

 

 

DTS Play-Fi

Sonus Faber har valgt DTS Play-Fi som multiromsystem for Sf16. Dette er et system som støttes av flere produsenter, som Rotel og Klipsch. Og fordelen er åpenbar, ved at man kan kombinere ulike podukter fra ulike produsenter i et multiromsoppsett. Dette skiller Play-Fi fra de fleste andre systemene, der SONOS har vært dominerende, men nå får skarp konkurranse fra andre. Som HEOS, hos Denon / Marantz, og FireConnect fra Onkyo / Pioneer.

Play-Fi har ellers støtte for ledende musikktjenester, som TIDAL og Spotify.

 

 

I tillegg til streaming vi a Wi-Fi har Sf16 både to digitale- og en analog lydinngang.

Vi kjenner ikke prisen for Sf6 i Norke enda, men basert på veil. Pris i England er det all grunn til å forvente at vi befinner oss over i starten av de sekssifrede tallrekkene.

 

Norsk Importør av Sonus Faber er Mono AS

Les mer om SF16 hos Sonus Faber.

 

 

 

Last modified on Sunday, 14 August 2016 07:00
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.