Friday, 15 April 2016 09:47

Sonus Faber Principia – ny innstegsserie fra Vincenza

Written by

 

 

For nokså nøyaktig et år siden lanserte Sonus Faber Chameleon. Nå kommer en langt rimeligere serie som bygger på mye av det samme konseptet.

 

Sonus Faber sin Chameleon-serie var et friskt pust inn i SF sitt soritment, som oste av nyskaping bygget på tradisjoner. Og i vår test av stativmodellen Chameleon B avslørte vi at det ikke bare er desginet som er nytt – også lyden bryter med tradisjonelle dyder fra Franco Serblin sin tid. CHameleon B ble kåret til årets stativhøyttaler i Audiophile.no.

Sonus Faber Principia bygger videre på det samme designkonseptet som Chameleon, men later naturlig nok til ikke å være like raffinert når det gjelder materialbruk og industridesign detaljering. Navnet Principia avspeiler også at dette er innstegsserien til SF.

 

 

De to stativmodellene Principia 1 og 3 har da også den samme trapesformen som Chameleon B, i tillegg til at hele serien har arvet den 29mm store softdomen fra Chameleon. I resterende frekvensområder er det en nyutviklet elementsreie, og i Principia 1 er det en 6-tommer, mens det sitter en 7-tommer i Principia 3.

Det er også 2 gulvmodeller med tilbakelent profil i Principia-serien. Principia 5 er en toveiskonstruksjon, med 2 stk. 6-tommere i midtre og nedre regioner. Toppmodellen Principia 7 er en treveiskonstruksjon, med 6-tommer i mellomtonen og to stk. 180mm i bassen.

En senterhøyttaler kompletterer utvalget også fro de som er ute etter et multikanalsoppsett.

 

Les mer om Principia hos Sonus Faber.

Norsk importør er Mono AS

 

 

 

 

Last modified on Friday, 15 April 2016 09:59
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.