Wednesday, 19 July 2023 19:05

Linn Sondek LP12-50 – jubileumsmodell med et touch av Sir Jony Ive

Written by

Linn benytter anledningen med 50-års jubileum til å designe tidenes beste LP12 i samarbeid med Apple-designerlegenden Sir Jony Ive. Linn Sondek LP12-50 har forbedringer både i design og i elementer som forbedrer lyden på denne mest ikoniske platespilleren i HiFi-historien.

Sir Jony Ive har vært ansvarlig for Apple sin ikoniske designlinje i en lang årrekke, og designet de opprinnelige iMac, iPod, iPhone og iPad. Og selv om han nå formelt har gått ut av Apple og dannet sitt eget designfirma med navnet LoveFrom, er Apple fremdeles hans viktigste oppdragsgiver. Men hans selvstendige rolle i eget selskap gir han likevel handlingsrom for å påta seg eksterne oppdrag. Og det var nettopp det han tok initiativ til da han sendte en Linkedin-invitasjon til Gilad Tiefenbrun, CEO i Linn, i oppløpet til Linn sitt 50-års jubileum.

I videoen nedenfor kan du høre Gilad fortelle om hvordan han innledningsvis tok invitasjonen som en spam, og dermed var på nippet til å gå glipp av den unike samarbeidsmuligheten. Han karakteriserer LoveFrom og Sir Jony Ive som det ene selskapet og den ene personen han kunne ønske å samarbeide med, når de nå etter eget utsagn for første gang i historien går utenfor egne rekker i samarbeidet med videreutvikling av et produkt.

Linn Sondek LP12-50

Linn hevder selv at Sondek LP12-50 er den beste versjonen av LP12 som Linn noen gang har produsert:  

«Kombinert med ny teknologi og det gjenkjennelige, ikoniske designuttrykket til tidligere Apple designer Sir Jony Ive og teamet hans i LoveFrom er LP12-50 blitt en design juvel av et produkt som vi ferier Linn sitt 50 års jubileum med»

Bedrok™ teknologi 

Den lydmessige forbedringen På LP12-50 er skapt med hjelp av Linns helt nye Bedrok™ teknologi, som er dannet av lag av trykkpresset bøk for å skape et helt nytt, solid materiale. Det ultra-tette treverket har ifølge Linn ubetydelig resonanser, og skal tilby en isolerende base for platespillerens mekanisme funksjoner.

LoveFrom har brukt sin design ekspertise på den nye, presisjonsmaskinerte hastighetskontrollknappen og hengslene, i tillegg til at ytterligere estetiske design forbedringer er gjort på Linn Keel subchassis formen.

Alle design endringer initiert av Sir Jony Ive sitt selskap LoveFrom er ifølge Linn gjort med respekt for kvaliteten og integriteten til produktet.

Kombinasjonen av ytelse, brukervennlighet og estetiske forbedringer resulterer i et historisk LP12-50, som Linn hevder har uovertruffen lydkvalitet og skjønnhet.

Begrenset serie

Den nye jubileumsmodellen Sondek LP12-50 blir produsert i en begrenset serie på 250 eksemplar, der du kan velge mellom chassis i mørk eller hvit finish. Og hvert eksemplar får en spesiell plakett med nummer i serien, og navn på den som har produsert den.

Nøkkelegenskaper fra produsenten:

  • Helt ny, trykkpresset Bedrok™ sokkelteknologi(plinth)
  • Maskinert aluminium strøm-/hastighetskontrollknapp og hengsler
  • Aluminiumsplakett med individuell nummerering og navn på byggherre
  • Stellargrå eloksert Keel armbord med Sondek LP12-50 modellnavn
  • Stellargrå aluminiumsfot
  • Tilgjengelig i enten naturlig tre eller (svært begrenset) malt hvit finish
  • Ekos SE, Custom-machined Keel, Urika/II, Ekstatik, Karousel, Radikal

Med en pris for Linn Sondek LP12-50 på NOK 710.000,- inkl. mva er dette åpenbart et produkt som sikter på LP12-entusiaster som vil ha den ultimate Linn Sondek LP12, og som ikke helt har tid til å vente på LP12-100...

Eksakt HiFi forhandler Linn i Norge

Les mer om Sondek LP12-50 hos Linn

 

Last modified on Thursday, 20 July 2023 06:27
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.