Print this page
Wednesday, 31 March 2021 18:26

Mu-so 2nd Gen Wood edition – etablert Naimteknologi får ny drakt

Written by

Naim sin største kompakte streaminghøyttaler har fått en ny spesialutgave. Wood edition har et kabinett med trefiner, og spiller på designstrenger fra noen årtier tilbake.

Den første Mu-so modellen så dagens lys i 2014, og fikk ganske stor oppmerksomhet på grunn av god lyd og et ganske eksepsjonelt design. Litt senere kom en mer kompakt versjon i Mu-so Qb, og den pirret vår nysgjerrighet såpas mye at vi måtte be Multirom om en test.

Da jeg besøkte Munchen HighEnd i mai 2019 hadde Naim nettopp lansert en ny olppgrtadert utgave av Mu-so, og 2. generation var hovedattraksjon en på Focal/Naim sin stand, et innslag Naim var synlig stolte av å vise frem. Og litt senere på sommeren kom det en oppgradert versjon også av Mu-so Qb.

Naim har ellers laget spesialversjoner for Bentley både av 1. og 2. generasjon av Mu-so.

Mu-so 2nd Gen Wood edition

Men denne gangen er det en helt annen spesialutgave av Mu-so som lanseres. Wood edition er en spesiell versjon i kabinett trukket med trefiner. Det dreier seg om Ayous, som er et bærekraftig hardt treverk som minner om eik. Treverket er lakkert og minner om den lyse eikefinishen til high-end høyttalerserien Sopra fra Focal, høyttalerprodusenten som også er søsterselskapet til Naim.

Volumhjulet er et av de markantedesignelementene på Mu-so. Her får man en presist utskåret brønn i treverket rundt det vektede hjulet med touchpanelet på toppen.

Den lyse grillen er eksklusivt for wood edition, og gir ifølge Naim et lyst og luftig uttrykk til musikksystemet. Ønsker man et personlig design kan man i tillegg velge fra tre pene fargete griller som kan kjøpes separat. 

De ikoniske kjøleribbene som har bidratt til å vinne Mu-so Red Dot award for design, kommer i denne utgaven med et hint av lys kobber for å løfte helhetsinntrykket.

På innsiden av trefasaden

Innmaten i Mu-so er den samme som i standardutgavene, og byr på disse høydepunktene oppgitt av produsenten:

  • Ny smart kontrollflate - En intuitiv touchinterface med 15 touch-sensitive knapper og en stor vektet og opplyst volumkontroll.En nærhetssensor vekker systemet. 
  • Enkel multirom - 3 måter å synkronisere enheter på i «party mode». Enten via Naimappen/touchdisplay, airPlay 2 eller Chromecast (Google Home).
  • Mer regnekraft til musikken- Ny multicore Digital Signal Processor (DSP) gir 2000 MIPS regnekraft (Million Instructions Per Second), dette sammenlignet med Mu-so MK1s single-core, 150MIPS DSP.
  • Oppgraderte høyttalerelementer- I samarbeid med Focals R&D (Research and Development team) har Naim oppgradert driverne til Mu-so MK2 for høyere ytelse og lavere forvrenging. Focal har utviklet markedsledende driverteknologi siden 1979.
  • Prisvinnende strømmeteknologi - Som i Naims nye Uniti-serie og nettverksspillere får Mu-so 2 Naims unike og kraftige strømmeplattform implementert. Bygget for fremtiden!
  • Sterkt forbedret bassytelse - Mu-so 2 har blitt redesignet med 13% større kabinett. Sammen med stivere frontbaffel og nye drivere gir det en monumental bass med høy kontroll og raffinement.
  • Rå systempower i en kompakt utførelse - Mu-so 2 stiller med 75 watt effekt per element, eller hele 450 watt samlet. 
  • HDMI ARC - En helt ny HDMI ARC inngang lar deg enkelt koble til TV for en stor oppgradering av lyden til Spill, serier, filmer og TV-programmer. CEC standard sørger for mulighet til å styre lyden via TV´ens volumkontroll.
  • Ny finish på grill med nye farger - Standard svart grill kan enkelt byttes ut til – Olive (olivengrønn), Terracotta (rødbrun), and Peacock (marineblå) for å matche interiør og stil. 
  • Chromecast built-in- Google´s strømmeløsning som har over 100 støttede apper, inkludert Deezer, Qobuz, Plex, TuneIn, SoundCloud og Pandora.
  • AirPlay 2 - Strøm musikk fra Apple iOS enheter som iPhone/iPad eller fra iTunes og Apple Music og samtidig få støtte for Apples nye multiromfunksjonalitet/party mode. 
  • Spotify Connect- Innebygget Spotify® Connect, en bedre måte å høre Spotify på, Spotifys egen app fungerer som remote for Mu-so. 
  • TIDAL - TIDALs tapsfrie strømmetjenesteer integrert rett i Naimappen med en flott interface, cover art og albuminfo. 
  • Qobuz- high-res strømmetjeneste.
  • Bluetooth® - Bruk blåtann for sending av lyd fra ethvert nettbrett eller telefon. 
  • Internet Radio- Tilgang til en verden av radiokanaler inkludert alle NRK-kanaler i høy oppløsning. Presets lagres enkelt og er tilgjengelig via touchpanelet uten å bruke appen. 
  • UPnPTMStreaming - Strøm lokalt lagrede filer fra PC/MAC eller NAS-server i høy oppløsning opp til 32bit/384kHz.
  • Roon Ready -Mu-so støtter Roons unike strømmeløsning som opphøyer opplevelsen av å lete etter og finne musikk digitalt. Lag ditt eget personlige «fanzine» av musikkbiblioteket ditt og spill favorittene dine direkte til Mu-so med Roons lydmessige solide RAAT protokoll og DSP.
  • Romkompensering - Velg fra tre ulike innstillinger for optimal lyd i henhold til plassering i rommet. 
  • Tilkoblingsmuligheter - I tillegg til HDMI ARC,  har Mu-so 2 en USB-inngang, en optisk inngang og en 3,5mm analog inngang.
  • Helt ny remote - En ny, penere og mer praktisk fjernkontroll hever helhetsinntrykket av nye Mu-so.
  • Vekkerklokke / Alarm - Klokkeradiofunksjon med avanserte valg gir deg full kontroll over vekking med din foretrukne radiokanal.
  • Juster lys - Mu-so 2 kan dimmes delvis eller helt ned i rom der lyskontroll er viktig.
  • Ny og forbedret Naimapp- Bedre kontroll og styring av Mu-so 2nd generation. 

Naim Mu-so Wood edition vil ha en pris på kr. 18.995,- og er forventet til butikkene i løpet av mai.

Naim importeres til Norge av Multirom AS

Les mer om Mu-so 2. generation wood edition hos Naim

Last modified on Wednesday, 31 March 2021 19:03
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.