Sunday, 19 May 2019 18:36

Sonus Faber på HighEnd 2019 i Munchen - En kompakt, stor nyhet

Written by

Sonus Faber stilte med en av de større og mest forseggjorte utstillingene i Munchen. Kombinert med blant annet Audio Research og Dan D`Agostino under den tyske distributeren Audio Reference.

Sonos Faber Minima Amator II

Det mest interessante innslaget fra Sonus Faber var Minima Amator II. Ikke fordi det var de mest eksklusive høyttalerne, og hvordan de låter ble det dessverre ikke noen mulighet for å få inntrykk av. Men de var de mest interessante fordi dette er helt nye modeller.

De opprinnelige Minima Amator oppsto allerede i 1992, og var en relativt kompakt stativhøyttaler med 5 ½ tommers mellomtone/bass, og en 28mm silke dome.

Nå gjenoppstår denne klassikeren i ny inkarnasjon, og eplet falt ikke uhorvelig langt fra stammen. Utseendemessig klare fellestrekk, og de klassiske Sonus Faber trekkene er umiskjennelige. Kabinettet e i massiv valnøtt, og den er basert på de opprinnelige modellene fra 1992. Elementene er kraftig oppgradert, og delefilter er også forbedret.

Diskanten er fremdeles en silkedome, med DAD (Dempet Apex Dome). Bass/mellomtoneenheten er spesialdesignet for Minima Amator II, og membranematerialet er en kombinasjon av cellulose og andre materialer. Størrelsen på bass/mellomtone er økt til 6 tommer.

 

Den norske importøren Mono AS opplyser at de forventes å være tilgjengelig i begynnelsen av juni. Prisen er satt til 40.000,- pr. par.

 

Les mer om Minima Amator II hos Mono.

 

 

Sonus Faber Lilium

Sonus Faber stilte ellers ut et oppsett med gamle kjenninger fra både Larvik og Bergen. Lilium spilte urolig flott på «Mannemessen» i Larvik i mars. Den gang var det et oppsett med Audio Research Ref6 forforsterker og Ref 160M monoblokker, mens de i Munchen var rigget opp med et forsterkersett fra Dan D`Agostino.

 

Sonus Faber Il Cremonese

Også Il Cremonese er gamle kjenninger. De ble lansert for ca. tre og et halvt år siden, og Morten var til stede på en pressedemonstrasjon hos Kontrapunkt. Den gang ble det også spilt på et oppsett fra Audio Research, i likhet med i Munchen.

Last modified on Monday, 07 September 2020 21:13
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Latest from Karl Erik Sylthe