Monday, 04 March 2019 17:54

Audiophile.no besøker 15års-jubilanten Stereofil Featured

Written by

Stereofil markerer sitt 15-års jubileum 2. mars, og lokker med kaffe og kake. Vi avla jubilanten en visitt.

Stereofil dukket opp som et friskt pust i HiFi-bransjen for 15 år siden. De har greid å bygge opp et renomme for god kundeservice, og har greid å supplere dette med et dynamisk utvalg av spennende produkter. Det var derfor ikke vanskelig å prioritere å avlegge jubilanten en formiddagsvisitt når det dukket opp et par ubesatte timer på tidskjemaet etter at dobbel popquiz var forsvarlig tilbakelagt denne lørdag formiddagen med påtrengende vårstemning. Særlig når det lokkes med kake.

Vi tar den dårlige nyheten først – kaken så jeg ikke snurten av. Men så brukte jeg ikke særlig mange kalorier på å lete etter den heller. Og dessuten – hva gjør vel det, når det var så mye annet snadder rundt omkring…

 

 

Mono-rommet

Første stans var Mono-rommet, og der hadde Simen Bjerkestrand fra Mono AS rigget opp et svært vellydende anlegg. Da jeg ankom sang Stevie Nicks på en Fleetwood Mac låt fra 70-tallet via en streamer fra Aurender – ACS10, som egentlig er en kombinert CD-ripper og streamer. Prislappen er på seksti tusen med en 8TB disk, og vil du ha dobbel lagringskapasitet må du ut med fem tusen ekstra. Jeg vet fra tidligere anledninger at Simen skryter fælt av brukergrensesnittet på Aurender sine streamere, som han hevder er av de beste på markedet.

 

Planar 8

Den andre kilden var et kanskje minst like interessant møte. Rega sin nye Planar 8 har fått mye oppmerksomhet, og her var den utstyrt med Rega sin ganske nye MC-pickup i moderat prisklasse. Vi snakker om Ania, som i løs vekt koster 5.995,-. Planar 8 utstyrt med Ania koster 26.995,-, og har selvfølgelig i likhet med de andre P8-konstellasjonene armen RB880. Simen hevder at denne har så bra lagre at den til og med begynner å true flaggskiparmen RB2000.

 

 

Aura MC

Signalene fra Planar 8 ble ivaretatt av flaggskip-RIAAen til Rega, Aura MC. Dette er som navnet antyder en ren MC-RIAA, og har en prislapp på nesten femti tusen. Kanskje litt prismessig ubalanse i forhold til spesielt pickupen på Planar 8, der Aria MM/MC nok ville vært et mer nærliggende valg. Men flott låt det når Chet Baker fikk frie tøyler for en kort stund.

 

Audio Research LS28/VT80

På forsterkersiden var det rigget opp det minste forsterkersettet fra Audio Research. Forforsterkeren LS28 til nitti tusen hadde selskap av VT80, 120 VT Power Amplifier til samme pris.

 

 

Sonetto V

Og så har vi kommet til høyttalerne. Den nye mellomklasseserien Sonetto fra Sonus Faber som erstatter Venere var fulltallig på plass hos Stereofil, og det var de nest største modellene som var tilkoblet – Sonetto V til førtifem tusen. Denne serien har fått mye positiv oppmerksomhet i pressen, og basert på de korte lytteinntrykkene det ble anledning til er det ikke vanskelig å forstå. Man kunne nesten får inntrykk av at Sonetto V puster Olympica 2 i nakken, selv om sistnevnte nok har en anelse mer luft i gjengivelsen, basert på korte inntrykk og dristig hukommelse.

Det er samtidig interessant å registrere at Sonus Faber nå konsekvent har gått bort fra det bakoverlente designet som har vært et varemerke for denne produsenten. Vi registrerte denne endringen første gang under lanseringen av den nye Homage Tradition serien hos Renaissance Audio i Bergen for to år siden. Og også på Sonetto-serien har Sonus Faber gjort det samme grepet. I tillegg til at dette har åpenbare lydmessige implikasjoner, kan det også tolkes litt symbolsk, ved at Sonus Faber nå har forlatt en linje med litt laidback lydkarakter.

 

 

Focal Headfi

Norgespremiere på Focal Stllia

I neste rom hadde Isak Strand fra Multirom rigget opp en komplett HeadFi-kolleksjon med hodetelefoner fra Focal. Og hovedattraksjonen var selvfølgelig Stellia, som hadde norgespremiere denne dagen. Det er en ekte HighEnd høyttaler til rundt trettitre tusen, og en prøvelytt avslørte at dette er imponerende saker. Det er en lukket konstruksjon, i motsetning til den enda dyrere Focal Utopia som jeg fik en liten lytt til under Hortenmessa for et par år siden. De har begge berylliumsdrivere, et materiale som ellers er benyttet i Focal sine diskanter i HighEnd-høyttalere. Stellia gjorde omtrent like godt inntrykk som Utopia gjorde for et par år siden – dette er hodetelefoner i det ultimate HighEnd-sjiktet. Focal har ikke tøyset med innpakningen heller, her går det i gedigne etui med skinnoverflate, og en egen bæreveske som viser at dette er HighEnd i dobbel forstand.

 

Elegia

Men også Focal Elegia er en ny hodetelefon. Den ble lansert i oktober, og var den første lukkede hodetelefonen etter at Focal først lanserte tre åpne hodetelefoner i 2016 og 2017. Elegia er prismessig en direkte konkurrent til Elear med prislappen på ti tusen, som er tusenlappen under Elear. Også Elear fikk jeg en prøvelytt til på Hortenmessa i 2016, og den gjorde på en måte et enda større inntrykk enn Utopia, når man tok prisen med i betraktning. Og det er ikke til å nekte for at litt av den samme refleksjonen dukket opp for Elegia sitt vedkommende. For selv om lyden ikke når helt opp til Stellia, basert på de korte lytteintrykkene, er dette uforskammet god lyd for et tross alt overkommelig beløp. Bassgjengivelsen er flott, og lyden ellers viser at dette er en meget interessant konkurrent til de tre toppmodellene fra Denon som jeg har testet den siste tiden. Også kvalitetsfølelsen er formidabel.

 

 

 

Graham Audio

Det tredje av hovedattraksjonene på denne minimessen hos Stereofil var Graham Audio. Og nå er vi inne på et av de produktene som inngår i Stereofil sin portefølge med egenimporterte produkter. Stereofil hadde hentet inn representanter fra produsent, men timingen var ikke helt på plass denne hektiske formiddagen for å få en prat.

Graaham Audio har gjort stor suksess på å bygge gamle BBC-konstruksjoner, der LS3/5A selvfølgelig er den desidert mest profilerte. Men Graham Audio har lagt enda større vekt på forgjengeren, LS3/5.

Det var rigget opp to oppsett med gulvmodeller fra Graham Audio denne lørdagen. LS5/9 var den største av disse, og denne fikk jeg dessverre ikke lyttet til. Et oppsett med LS6/f låt derimot meget bra i et annet rom. Det var ellers flere stativhøyttalere fra produsenten i lokalene, deriblant den tidligere omtalte LS3/5.

 

Audiophile.no ønsker Stereofil til lykke med 15års-jubileet, og håper de neste 15 blir like fruktbare.

 

 

 

Read 5501 times Last modified on Sunday, 10 March 2019 19:17
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.