Monday, 19 October 2015 13:56

Reference 6 – ny HighEnd forforsterker fra Audio Research

Written by

Audio Research lanserer ny forforsterker. Reference 6 er produsert for å kunne matche de nye SE effektforsterkerne i Reference serien.

 

 

 

Audio Research er et av selskapene i Fine Sounds gruppen, og holder til i Plymouth, Minnesota. De har levert HighEnd elektronikk siden de ble grunnlagt i 1970, og introduserte den ultimate Reference serien i 1995.

Den første forforsterkeren i Reference serien kom i 1995, og het Reference 1. Og ser vi bort fra to-boks flaggskipet Reference 10, er forgjengeren Reference 5 det foreløpige høydepunktet av forforsterkere i Reference-serien.

Nå lanseres altså Audio Research Reference 6, og er samtidig den første reference forforsterkeren I det nye designkonseptet fra Audio Research. Ganske lekkert, og med en veldig forseggjort epleinspirert kantavslutning av frontplaten. Reference 6 er selvfølgelig balansert, og har 4 balanserte- og 4 RCA-innganger. 1 Rec-out og to sett utganger av hver sort.

 

 

Reference 6 har ifølge produsenten tvunget seg litt frem på grunn av den nye SE-serien med Reference effektforstere. Produktansvarlig Warren Gehl hevder at disse nye effektforsterkerne har et så høyt kvalitetsnivå at det ellers bare er det eldre flaggskipet Reference 10 matcher disse. Dermed måtte de lage en ny forforsterker som erstatter Reference 5.

Audio Reserch Reference 6 ble lansert i paris denne helgen, og skal være klar for utsending i november.

Audio Research importeres til Norge av MONO as.

 

 

 

 

Last modified on Sunday, 12 January 2020 18:42
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.