Tuesday, 31 March 2015 10:51

Renaissance Audio og Mono AS presenterer Sonus Faber Amati Futura.

Written by

Roald Mikkelsen har skjemt oss bort med flotte presentasjoner av eksklusive høytalere og elektronikk. Denne gangen var det en av flaggskipmodellene fra Sonus Faber som var i ilden.

 

Det er alltid noe helt spesielt når Roald inviterer til musikals lydfest i Renaissance Audio sine lokaler på Støletorget i Bergen. Kanskje er det et høyst velspillende lokale som gjør det. Eller de forsiktig håndplukkede komponentene. Eller kanskje er det den behagelige atmosfæren Roald alltid omgir seg med. Personlig tror jeg det aller viktigste er at disse seansene alltid har et veldig høyt musikalsk nivå. Roald har en sikker smak, og er et oppkomme av musikkunnskap på tvers av genre, selv om vi aner at klassisk musikk har en helt spesiell plass.

 

Denne kvelden hadde 40-50 musikk- og HiFi-entusiaster funnet veien til Renaissance Audio. Og også denne kvelden var det et rikt utvalg av god musikk, anført av Solveig Slettahjell. Et rikt utvalg av klassisk, jazz, funk og viserock ga en fremragende ramme rundt det denne sammenkomsten egentlig handlet om – Sonus Faber Amati Futura. Det er nesten vanskelig å gjette det i forkant, men Amati Futura er faktisk nummer tre i Sonus Faber sitt Hierarki, som trones av Aida, etterfulgt av Lilium. Like fullt er Amati Futura et smykke av en høyttaler, og har prislapp som gjør at det definitivt er et produkt for de som virkelig prioriterer HiFi. Og musikk!

 

Amati Futura er egentlig gulvmodellen av Guarneri Evolution, stativhøyttaleren som Audun fra Mono AS presenterte hos Musik-Magazinet sist høst. Denne gangen hadde Audun tatt med Mono-kollega Simen, som til daglig holder til at the dark side of Hardangervidda, i en by kalt Oslo. Sammen holdt de en presentasjon av Sonus Faber og konsernet Fine Sounds Group, som SF har vært en del av de siste årene.Audun og Simen fra Mono AS


Audun med en kort leksjon om Sonus Faber sin historie.

 

Amati Futura har en del designparametere til felles med den mindre serien Olympica, men det er ingen konstruksjonsmessige fellestrekk. Alle høyttalerelementer er forskjellige i de to seriene, og Olympica 3 sin særegne bassventilerende spalte som er orientert til den ene siden er erstattet av en mer symmetrisk spalte for bassporten på Amati.

Roald spilte på en Devialet 400 denne kvelden, en kombinert DAC og integrert forsterker vi har lyttet til i kombinasjon med mange andre ekstrem-HighEnd høyttalere hos Renaissance Audio. Og resultatet sammen med Sonus Faber Amati Futura var ikke mindre enn formidabelt. For min del ble jeg kanskje aller mest fascinert av den lyden som ble presentert i en del av det klassiske materialet. Og selv Basin Street Blues fra Seven Steps to Heaven of Heaven låt fantastisk, et Miles Davis album jeg tidligere har hatt et lunkent forhold til hva lyd angår.

 

Amati oppviste et skremmende presist perspektiv, en himmelsk klangbalanse og en gjennomsiktighet du sjelden opplever. Og på toppen av det hele - eller rettere i bunnen - får du et bunnsolid fundament som spiller Marcus Miller med den aller største selvfølge.

 

Med en prislapp på 240.000,- for paret er det en selvfølge at det knapt er mulig å selge et eneste par i en småby som Bergen. Hadde det ikke vært for at Roald allerede har solgt to par Amati i løpet av ganske kort tid. Det er tydelig at den magiske miksen av en suveren lydkvalitet, og et spektakulært stykke industrielt design gjør at potensielle kunder faller for Amati Futura. Kanskje er det også et tegn på at markedet igjen er i ferd med å oppdage de virkelige verdiene i livet – HiFi og musikk.

 

Les mer om Amati Futura hos Sonus Faber.

Norsk importør er Mono AS

Les mer om Renaissance Audio

 

 

 

Read 13071 times Last modified on Tuesday, 31 March 2015 11:58
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.