Thursday, 11 September 2014 16:58

Et kort, men heftig møte med Sonus Faber Guarneri Evolution.

Written by

Torsdag arrangerte Musik-Magazinet i Bergen en audiotion med de lettere ekstreme HighEnd stativhøyttalerne Guarneri Evolution fra Sonus Faber. Audiophile.no var til stede.

Denne seansen var den første i en serie, hvis Martin hos Musik-Magazinet får det som han vil. Et svært prisverdig tiltak for HiFi interesserte i Bergen, og forhåpentligvis et interessant arrangement også for de som har dette som levebrød. HiFi-interessen har vær sterkt dalende de ti siste årene, og arrangement som dette bør være positive bidrag til å opprettholde interessen, og å rekruttere nye HiFi-entusiaster. Nå må det nok sies at det var stort sett var  «the usual suspects» med godt voksne menn som fylte opp demorommet til Musik-Magazinet, så nyrekrutteringen får kanskje vente til neste korsvei.

På menyen denne gangen sto svært interessante produkter, med tidligere nevnte Sonus Faber Guarneri Evolution i hovedrollen. Dette er svært påkostede stativhøyttalerne, med sin prislapp på rundt 120.000,-. Kabinett i ektrem finish er en selvfølge hos Sonus Faber, i hvert fall på dette nivået.

 

Audon fra importøren Mono holdt en grei presentasjon av Sonus Faber generelt og Guarneri Evolution spesielt. En av de forholdene som ble omtalt, var at Sonus Faber sine høyttalere generelt set har fått en revidert lydkarakter, etter at det yngre designteamet har overtatt regien. Den utpregede varme Sonus Faber klangen har blitt erstattet av en langt mer åpen lyd på de nye modellene. Dette samsvarer også med det jeg har hørt av de relativt ferske Olympica.

Og det var helt åpenbart at denne lydfilosofien også var blitt tatt i bruk under konstruksjonen av Guarneri Evolution. Både transparens, detaljrikdom og mikrodynamikk var veldig fremtredende. Det var også en utpreget stram bass.

 

 

I første runde spilte Guarneri Evolution på et oppsett fra Rega. Det besto av platespilleren RP8 og CD-spilleren Isis som kilder, kombinert med flaggskipforsterkeren Osiris, på 2x160W. Dette settet spilte flott, men samtidig fikk vi demonstrert at Guarneri Evolution er svært krevende å dra. Osiris gikk litt tom for overskudd i de heftigste passasjene.

I 2. runde ble det spilt på et veldig spennende oppsett fra AURALiC, som importeres av Duet Audio. Vi starter emd den ferskeste av dem alle, streameren AIRES LS som skrev om tidligere  i vår. Dette er en ren bro, uten DAC. Den har et konsept som bygger på- og er en viderutivkling av Linn sitt DS-system. Men i motsetning til DS-streamerne fra Linn har den både Spotify og WiMP integrert.

Videre var det koblet opp AURALiC Vega, en kombinert DAC og digital forforsterker som har fått mye oppmerksomhet. Den kan ta seg av alt av digitale formater og oppløsninger. Som effektforsterkere ble det benyttet monoblokkene fra AURALiC, Merak som yter 400 watt i 4 ohm.

Oppsettet fra AURALiC fremsto som en bedre match med Guarneri Evolution, og det er nærliggende å tro at monoblokkene har en stor del av æren. Det er ellers vanskelig å trekke bastante konklusjoner, ikke minst fordi det ble spilt forskjellig musikk med de to oppsettene.

 

Stor honnør til Musik-Magazinet og Mono for et flott og vellykket arrangement. Jeg ser allerede frem til det neste!

 

Read 8032 times Last modified on Sunday, 12 January 2020 18:56
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.